Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

I Prva banka se prikupljanjem pomoći uključila u obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta

Zaposleni u Prvoj banci širom Crne Gore su se uključili u obilježavanje Svjetskog dana/nedjelje Crvenog krsta. Oni su par dana prikupljali pomoć u svojim filijalama u obući i odjeći. Prikupljene su značajne količine pomoći. Svaka filijala Prve banke je prikupljenu pomoć distribuirala opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u opštini u kojoj se nalazi. 

Predstavnici Prve banke iz Podgorice su danas, 14. maja, posjetili Crveni krst Crne Gore. Oni su tom prilikom predstavnicima Crvenog krsta Crne Gore predali pakete sa obućom, odjećom, igračkama za djecu, koje su prikupili u Podgorici. To je bila dobra prilika i da se porazgovara o mogućnostima za dalju saradnju.

2015 Prva banka 1 2015 Prva banka 2

Gospođa Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, se zahvalila Prvoj banci na donaciji, čija se vrijednost ne ogleda samo u prikupljenim količinama pomoći, već na činjenici da su zaposleni banke sami došli na ideju da pomognu socijalno ugroženim građanima. Crveni krst posebno raduje činjenica što je ova akcija realizovana u Nedjelji Crvenog krsta, u čije su se obilježavanje na taj način priključili i predstavnici Prve banke.

Prva banka je i u prethodnom periodu organizovala aktivnosti humanitarnog karaktera. Rukovodilac službe Istraživanje tržišta i marketinga, gospođa Anđečka Janjušević, je istakla da se u Prvoj banci trude da iskažu svoju društvenu odgovornost, ne samo tokom vanrednih situacija, već i u redovnim okolnostima. Raduje ih što su zaposleni banke širom Crne Gore uvijek raspoloženi da se odazovu ovim inicijativama.

Predstavnici Crvenog krsta i Prve banke su tokom razgovora razmotrili i druge oblasti u kojima se može sarađivati, tako da će Prva banka u narednom periodu biti uključena u još neke humanitarne aktivnosti, među kojima je i akcija dobrovoljnog davanja krvi.