Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Higijenski paketi za najugroženije

Crveni krst Crne Gore dobio vrijednu donaciju Crvenog polumjeseca Katara

Crveni krst Crne Gore je ovih dana izvršio nabavku 1500 paketa sa higijenskim artiklima, koji su obezbijeđeni uz podršku Crvenog polumjeseca Katara.

 Higijenske pakete će, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, dobiti socijalno najugroženije porodice koje trpe posljedice situacije sa korona virusom. Ova aktivnost se realizuje kroz projekat „Odgovor na socio-ekonomske posljedice epidemije Covi19 u Crnoj Gori“, koji je podržan od strane Crvenog polumjeseca Katara. Cilj projekta, koji će biti implementiran u oktobru i novembru, je doprinos smanjenju uticaja virusa na pogođene zajednice.

Donacija CP Katar foto1

Veoma smo zahvalni Crvenom polumjesecu Katara na ovoj značajnoj donaciji i partnerskoj saradnji. Crveni krst Crne Gore, kroz mrežu svojih volontera i zaposlenih, u svim crnogorskim opštinama kontinuirano pruža podršku onima koji se nalaze u teškoj socijalnoj situaciji i koji su pogođeni posljedicama epidemije korona virusa. Kako zahtjeve za podrškom svakodnevno dobijama, tako će ova donacija doprinijeti da naš humanitarni odgovor bude kvalitetniji„, saopštila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

Crveni krst Crne Gore je od početka epidemije veoma aktivan u odgovoru na njene humanitarne posljedice. Tako je od sredine marta do početka oktobra širom Crne Gore neki vid pomoći i podrške Crvenog krsta dobilo 48057 porodica, dok je podijeljeno ukupno 66014 humanitarnih paketa.