Претрага
Close this search box.
Gordana Mijović i Jelena Dubak ostaju na čelu Crvenog krsta Crne Gore

Danas, 9. jula 2018. godine, je održana izborna sjednica Skupštine Crvenog krsta Crne Gore, na kojoj su konstituisani organi upravljanja organizacije, za period 2018-2022. godina.

Generalna sekretarka Predsjednica i Potpredsjednik CKCG-a

Za predsjednicu Crvenog krsta Crne Gore u narednom četvorogodišnjem periodu izabrana je Gordana Mijović, iz Bara; za potpredsjednika dr Besim Kadić, iz Bijelog Polja, dok će funkciju generalne sekretarke Nacionalnog društva obavljati Jelena Dubak. Izabran je i novi Upravni odbor, kao i Odbor za finansijska pitanja. Skupština je usvojila i novi Etički kodeks, a formiran je i Etički odbor koji će pratiti njegovo poštovanje.

Sjednica UO-a

Prije sjednice Skupštine je održana i sjednica starog sastava Upravnog odbora, koji je utvrdio listu kandidata za izbore članova organa upravljanja, kao i za imenovanja na rukovodne funkcije u Nacionalnom društvu Crvenog krsta u ovom mandatnom periodu. U okviru rasprave o dosadašnjem radu, opšti je zaključak da je u proteklom četvorogodišnjem mandatu Upravnog odbora postignuto mnogo na unaprjeđenju rada organizacije u svim segmentima, obogaćivanju programskih sadržaja i usluga, kao i na povećanju njene vidljivosti i prepoznatljivosti njene humanitarne  uloge, kako u zemlji, tako i na međunarodnom planu.