Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Glavni grad – Usvojen Finansijski plan

Na trećoj Skupštini Crvenog krsta Glavnog grada juče je usvojen Finansijski plan za ovu godinu, u iznosu od 147.500 eura, kao i Program rada za ovu godinu. 


Crveni krst Glavnog grada će aktivnosti fokusirati na organizacionom jačanju i osposobljavanju za organizaciono, efikasno, kvalitetno i prepoznatljivo pružanje odgovora na sve vrste humanitarnih potreba društvene zajednice u kojoj djeluje. U cilju što uspješnijeg organizacionog razvoja i djelovanja tokom godine, neophodno je nastaviti sa započetim aktivnostima usmjerenim na jačanju Crvenog krsta u gradskim opštinama Tuzi i Golubovci, obezbijediti i održavati dobru saradnju sa drugim organizacijama CK, te se aktivno uključiti i u sve aktivnosti koje sprovodi Crveni krst Crne Gore. 

Prema riječima Dragana Božovića, sekretara Crvenog krsta Glavnog grada, kroz socijalnu djelatnost potrebno je obezbijediti minimalni oblik primarne pomoći ugroženim kategorijama. Tokom ove godine biće sprovedene mnoge aktivnosti, među kojima treba istaći organizovanje Prvenstva glavnih gradova jugoistočne Evrope u pružanju prve pomoći, čiji je domaćin i ove godine Crveni krst Glavnog grada. 
Među brojnim akcijama koje će biti organizovane tokom ove godine, Božović je kazao da će na planu zdravtsvene prevencije i edukacije biti angažovani na organizovanju kampanje povodom „1. decembra“-Svjetskog dana borbe protiv side, tradicionalnoj akciji „Mjesec borbe protiv zavisnosti, koja se sprovodi od 1. do 30. novembra, zatim „Svjetski dan zdravlja“, „Nedjelja borbe protiv TBC“ i drugo. 

Sekretar Crvenog krsta Crne Gore Slobodan Kalezić je istakao da im vrijeme koje dolazi ne ide na ruku, te da se treba dodatno pripremiti, mobilisati i uvezati sa ostalim strukturama, te istakao potrebu da CK Glavnog grada dobije smještajni i magacinski prostor.