Претрага
Close this search box.
Generalni sekretar Italijanskog Crvenog krsta se upoznao sa aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore na terenu

Tokom drugog dana boravka u Crnoj Gori, generalni sekretar Italijanskog Crvenog krsta, gospodin Flavio Ronzi, je posjetio Kamp Konik, gdje su ga predstavnici Crvenog krsta Crne Gore upoznali sa aktivnostima koje sprovode u okviru podrške romskoj populaciji.

 Tako je gospodin Ronzi obišao Porodični centar u kojem se sreo sa ženama romske populacije, koje se u okviru centra redovno okupljaju i razgovaraju na teme od značaja za njihove porodice i njih. Nakon toga je uslijedilo druženja sa najmlađima, tokom posjete otvorenim dječjim igraonicama.

ICK posjeta Koniku

Nakon posjete Koniku, delegacija Italijanskog Crvenog krsta je boravila u Baru, gdje su se upoznali sa radom Opštinske organizacije Crvenog krsta i imali priliku da porazgovaraju sa njenim predstavnicima i predsjednicom Crvenog krsta Crne Gore, gospođom Gordanom Mijović. Boravak u Baru je bio prilika da se gostima iz Italije predstave aktivnosti Kluba za starije.

ICK posjeta Baru

Posjeta terenu je završena obilaskom edukativnog centra Crvenog krsta Crne Gore, Doma solidarnosti u Sutomoru, čiji su predstavnici upoznali goste sa kapacitetima doma i osnovnim aktivnostima, koje se u njemu realizuju.

Italijanska delegacija će svoj boravak u Crnoj Gori završiti sastankom sa generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore i saradnicima, kako bi razmijenili utiske o posjeti i dogovorili dalju saradnju.