Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Generalni sekretar Italijanskog Crvenog krsta se upoznao sa aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore na terenu

Tokom drugog dana boravka u Crnoj Gori, generalni sekretar Italijanskog Crvenog krsta, gospodin Flavio Ronzi, je posjetio Kamp Konik, gdje su ga predstavnici Crvenog krsta Crne Gore upoznali sa aktivnostima koje sprovode u okviru podrške romskoj populaciji.

 Tako je gospodin Ronzi obišao Porodični centar u kojem se sreo sa ženama romske populacije, koje se u okviru centra redovno okupljaju i razgovaraju na teme od značaja za njihove porodice i njih. Nakon toga je uslijedilo druženja sa najmlađima, tokom posjete otvorenim dječjim igraonicama.

ICK posjeta Koniku

Nakon posjete Koniku, delegacija Italijanskog Crvenog krsta je boravila u Baru, gdje su se upoznali sa radom Opštinske organizacije Crvenog krsta i imali priliku da porazgovaraju sa njenim predstavnicima i predsjednicom Crvenog krsta Crne Gore, gospođom Gordanom Mijović. Boravak u Baru je bio prilika da se gostima iz Italije predstave aktivnosti Kluba za starije.

ICK posjeta Baru

Posjeta terenu je završena obilaskom edukativnog centra Crvenog krsta Crne Gore, Doma solidarnosti u Sutomoru, čiji su predstavnici upoznali goste sa kapacitetima doma i osnovnim aktivnostima, koje se u njemu realizuju.

Italijanska delegacija će svoj boravak u Crnoj Gori završiti sastankom sa generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore i saradnicima, kako bi razmijenili utiske o posjeti i dogovorili dalju saradnju.