Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Generalni sekretar Austrijskog Crvenog krsta posjetio Crveni krst Crne Gore

U posjeti Crvenom krstu Crne Gore je od 2. do 4. juna o.g. boravio Generalni sekretar Austrijskog Crvenog krsta, gospodin Werner Kerschbaum, sa saradnicom. Cilj njegove posjete Crnoj Gori jeste upoznavanje sa aktivnostima koje sprovodi naša organizacija, prije svega na polju Brige o starima, s obzirom da je ovaj program podržan od strane Austrijskog Crvenog krsta od 2009. godine.


Gospodin Kerschbaum je razgovarao sa Predsjednikom Crvenog krsta Crne Gore, Vojislavom Mijuškovićem i Generalnom sekretarkom, Jelenom Dubak o dosadašnjoj saradnji ova dva nacionalna društva i mogućnostima za dalje zajedničko djelovanje.

U okviru boravka u Crnoj Gori, za predstavnike Austrijskog Crvenog krsta je bila organizovana posjeta Domu solidarnosti u Sutomoru, edukativnom centru naše organizacije. Austrijska delegacija je boravila i u Beranama i Pljevljima, gdje su razgovarali sa predstavnicima opštinskih organizacija Crvenog krsta o programu Brige o starima. Tom prilikom su posjetili i korisnike ovog programa i imali prilike da se uvjere u njihovo zadovoljstvo uslugama koje im se pružaju.

Priliku da predstave svoje aktivnosti Austrijancima su imali i volonteri Crvenog krsta iz Kolašina, koji su prikazali filma na temu adaptacije na klimatske promjene, čija je realizacija podržana od strane Austrijskog Crvenog krsta.