Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore sastala se sa predsjednicom Skupštine zajednice opština

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak sastala se juče sa predsjednicom Skupštine zajednice opština i Skupštine Glavnog grada, dr Jelenom Borovinić-Bojović kako bi porazgovarale o podršci lokalnim organizacijama Crvenog krsta, odnosno načinu na koji se može poboljšati okvir za djelovanje organizacije na lokalnom nivou, kako bi se korisnicima usluga osigurao pristup kvalitetnijim socijalnim uslugama.

Dubak je informisala Borovinić-Bojović o tome da organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori sprovode niz međunarodnih i lokalnih projekata od kojih benefite imaju građani Crne Gore, a koji direktno utiču na rješavanje problema koji se tiču starijih lica, osoba sa invaliditetom, neformalnih njegovatelja, migranata, tražioca azila, osoba sa odobrenom međunarodnom zaštitom, Roma, Egipćana, a prije svega lokalnih građana koji su u stanju socijalne potrebe.

Sagovornice su razmotrile nekoliko konkretnih ideja o potencijalnim zajedničkim projektima i saradnji i precizirale mogućnosti njihove realizacije.

Borovinić-Bojović je izrazila veliku zainteresovanost za proces osnaživanja Crvenog krsta, kao i za  projekte u saradnji sa Glavnim gradom, ali i one međunarodne. Tim povodom, na sastanku koji je uslijedio sa šefovima odborničkih klubova Skupštine Glavnog grada zajednički je usaglašeno da će tokom Nedjelje Crvenog krsta delegacija Skupštine i predstavnici Sekretarijata za socijalno staranje posjetiti organizaciju Crvenog krsta Glavnog grada.