Generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak sastala se sa ambasadorem Austrije NJ.E. Karlom Mullerom
Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak sa saradnicom, sastala se danas sa autrijskim ambasadorem u cilju razmjene informacija o aktivnostima i djelovanju naše organizacije u Crnoj Gori.
 
Pored predstavljanja svih djelatnosti kojima se bavi naša organizacija, generalna sekretarka i ambasador najviše su razmjenjivali iskustva o programima razvijanja dobrovoljnog davalaštva krvi, spasilaštva na vodi i uređenim skijalištima, a posebnu zainteresovanost ambasador je pokazao za obukama prve pomoći koje ćemo u narednom periodu organizovati za zaposlene u ambasadi.
 
Crveni krst Crne Gore već više od deceniju aktivno sarađuje sa Austrijskim Crvenim krstom na programime prve pomoći i brige o starijim licima, pa se ova uspješna saradnja proširila i na zajedničko djelovanje sa Gradom Bečom, koji takođe podržava projekte sa starijim osobama.
 
Gospodin Muller je istakao da je veoma dobro upoznat sa našim djelovanjem i pomenutom saradnjom i izrazio je želju da nam ubuduće pomogne u produbljivanju saradnje sa austrijskim kompanijama.