Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Generalna sekretarka CKCG Jelena Dubak sastala se sa ambasadorem Austrije NJ.E. Karlom Mullerom
Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak sa saradnicom, sastala se danas sa autrijskim ambasadorem u cilju razmjene informacija o aktivnostima i djelovanju naše organizacije u Crnoj Gori.
 
Pored predstavljanja svih djelatnosti kojima se bavi naša organizacija, generalna sekretarka i ambasador najviše su razmjenjivali iskustva o programima razvijanja dobrovoljnog davalaštva krvi, spasilaštva na vodi i uređenim skijalištima, a posebnu zainteresovanost ambasador je pokazao za obukama prve pomoći koje ćemo u narednom periodu organizovati za zaposlene u ambasadi.
 
Crveni krst Crne Gore već više od deceniju aktivno sarađuje sa Austrijskim Crvenim krstom na programime prve pomoći i brige o starijim licima, pa se ova uspješna saradnja proširila i na zajedničko djelovanje sa Gradom Bečom, koji takođe podržava projekte sa starijim osobama.
 
Gospodin Muller je istakao da je veoma dobro upoznat sa našim djelovanjem i pomenutom saradnjom i izrazio je želju da nam ubuduće pomogne u produbljivanju saradnje sa austrijskim kompanijama.