Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Generalna sekretarka CKCG-a učestvovala na sastanku lidera nacionalnih društava Evrope

Danas je u organizaciji Regionalne kancelarije za Evropu Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK), održan virtuelni sastanak sa liderima nacionalnih društava iz Evrope, uz učešće predsjednika MFCK Francesca Rocce, potpredsjednika Dr Kerem Kinika i Generalog sekretara Jagan Chapagaina.

Sastanak je bio posvećen aktuelnoj situaciji i kako mi skupa možemo da upravljamo efektima globalne ekonomske i finansijske krize i njihovih uticaja na nacionalna društva, programe i usluge, istovremeno održavajući povjerenje koje u nas imaju zajednice, donori i vlasti.

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak je tokom svog uključenja iskoristila priliku da zahvali MFCK na podršci u borbi sa Covid 19 u Crnoj Gori, ali i ukazala na izazove sa kojima se Crveni krst Crne Gore suočavao u prethodnom periodu. Istakla je značaj Crvenog krsta kao organizacije za pomoć državi, ali i neophodnost da se organizacija Crvenog krsta ne zaboravi u redovnim okolnostima. Takođe je zahvalila svim volonterima i zaposlenima na naporima koje ulažu kako bi došli do onih kojima je pomoć najpotrebnija.