Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Kancelarijom za borbu protiv trgovine ljudima Vlade Crne Gore, obilježava 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

 

Akcija je regionalnog karaktera i realizovaće se istovremeno na sličan način u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji, edukacijom stanovništva o prevenciji trgovine ljudskim bićima.


Plan akcije podrazumijeva podjelu promotivnog materijala u skoro svim crnogorskim opštinama. Naime, volonteri Crvenog krsta će svojim sugrađanima na ulicama i u sredstvima javnog prevoza dijeliti flajere i kartice koji sadrže ključne poruke vezane za mjere opreza, kojima se preventivno djeluje na trgovinu ljudima. Za potrebe kampanje je kreiran i kratak film, koji će biti prikazan u bioskopu u Delta city-u, kao i još nekim crnogoskim opštinama.

 

Ovogodišnji Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima se obilježava pod sloganom – Ne zatvaraj oči. Prekini tišinu – Zaustavi trgovinu ljudima! Cilj ove akcije je da se javnosti skrene pažnja na rizike koje trgovina ljudskim bićima nosi sa sobom, kao i to da žrtva i trafikant može biti bilo ko.

 

Crveni krst Crne Gore će, povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, organizovati Konferenciju za medije, na kojoj će biti predstavljena situacija u Crnoj Gori kad je trgovina ljudima u pitanju, kao i aktivnosti koje se sprovode na rješavanju ovog problema. Konferencija će biti održana u četvrtak, 18. oktobra, sa početkom u 11h, u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore (ulica Jovana Tomaševića 6, Podgorica), a na njoj će govoriti Jelena Dubak, generalni sekretar Crvenog krsta Crne Gore i Sonja Perišić, predstavnica Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima.

 

Prepoznavanje trgovine ljudima, kao velikog problema današnjice, od velikog je značaja za svako društvo.

Prilog:


Flyer

Kartice

Cover