Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Ekipa Crvenog krsta Crne Gore putuje na Evropsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Ekipa prve pomoći Srednje medicinske škole iz Podgorice, koja ove godine predstavlja Crveni krst Crne Gore na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći, kreće sjutra, 30. juna, za Ljubljanu, gdje se takmičenje održava 2. jula.

Medicinari su pravo učešća na evropskom takmičenju stekli pobjedom na državnom prošle godine, kada su predstavljali Crveni krst Glavnog grada Podgorica.

Kapiten ekipe je Stefan Bugarin, a ostali članovi su: Milena Mikulić, Ivana Šćepanović, Nina Čabarkapa, Aleksa Mašnić i Nikola Jocović. Sa njima u Sloveniju putuju i predstavnici Crvenog krsta Podgorice, Žana Pavićević i Darko Rakočević, kao i Igor Jokanović, koordinator prve pomoći u Crvenom krstu Crne Gore i dr Jelena Kovačević, koja će biti sudija na takmičenju.

Zajednicka PP Evropsko 2016

Finalni sastanak i ispraćaj ekipe su održani danas, 29. juna, u Crvenom krstu Crne Gore. Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelene Dubak je tom prilikom zahvalila ekipi na požrtvovanosti i trudu koji su iskazali u pripremnom periodu. Ona je poručila da rezultat na takmičenju nije na prvom mjestu, već da su najznačajnija znanja i vještine koje su stekli i način na koji će predstavljati svoje nacionalno društvo i državu na ovom prestižnom takmičenju.

U prethodnih par mjeseci je stručni tim, sastavljen od predstavnika Crvenog krsta Crne Gore i Crvenog krsta Podgorice, intenzivno radio sa omladincima iz Podgorice, za koje su organizovane pripreme u Sutomoru i Podgorici.

Crveni krst Crne Gore želi sreću ekipi! Iako plasman nije prioritet, nadamo se da će uspjeti što kvalitetnije da prikažu stečena znanja i vještine i da će im takmičenje pomoći da poboljšaju ista.