Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Ekipa Crvenog krsta Crne Gore otputovala na Evropsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Ekipa prve pomoći Opštinske organizacije Crvenog krsta Danilovgrad, koja ove godine predstavlja Crveni krst Crne Gore na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći, krenula je danas u Bukurešt, gdje se takmičenje održava 12. septembra.

Kapiten ekipe je Darko Izgarević, a ostali članovi su: Anica Jovanović, Marina Mijušković, Ivan Saveljić, Luka Pejović i Nikola Kalezić. Sa njima u Rumuniju putuju i Ranko Saveljić, sekretar Crvenog krsta Danilovgrad; Nemanja Domazetović, koordinator za omladinu i prvu pomoć u CKDG-u, kao i Igor Jokanović, koordinator prve pomoći u Crvenom krstu Crne Gore i dr Jelena Kovačević, koja će biti sudija na takmičenju.

Ekipa CKDG pred put na Evropsko

 Za ekipu su prekjuče i juče upriličeni prijemi kod predsjednika Opštine Danilovgrad, Branislava Đuranovića i Generalne sekretarke Crvenog krsta Crne Gore, Jelene Dubak, koji su dali veliku podršku da ekipa bude što spremnija za takmičenje. Poruke sa oba prijema su slične – svi su uvjereni da će ekipa svoj grad i državu predstavljati na najbolji mogući način, kao pravi ambasadori humanosti i da će stečena iskustva, po povratku, prenijeti na ostale kroz obuke u prvoj pomoći. I članovi ekipe su iskazali zadovoljstvo što imaju priliku da predstavljaju Crnu Goru na ovom prestižnom takmičenju, uz nadu da će što bolje pokazati na takmičarskim poligonima.

U prethodnih par mjeseci je stručni tim Crvenog krsta Crne Gore intenzivno radio sa omladincima iz Danilovgrada, za koje su organizovane pripreme u Sutomoru, Subotici, a redovno se vježbalo i u Danilovgradu i Podgorici.

Crveni krst Crne Gore želi sreću ekipi! Iako plasman nije prioritet, nadamo se da će uspjeti što kvalitetnije da prikažu stečena znanja i vještine i da će im takmičenje pomoći da poboljšaju ista.