Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Ekipa Crvenog krsta Crne Gore osvojila 12. mjesto na Evropskom takmičenju u prvoj pomoći

Ekipa Opštinske organizacije Crvenog krsta Danilovgrad predstavljala je Crveni krst Crne Gore na ovogodišnjem Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje je održano od 5 – 8. jula 2012. godine u Dundalku, Irska. U izuzetno jakoj konkurenciji od 23 ekipe, predstavnici Crvenog krsta Crne Gore su osvojili 12. mjesto.

 

Ekipe su demonstrirale svoje znanje na 13 radnih poligona i 11 zabavnih. Takmičenje je bilo veoma zanimljivo, a radne tačke su prikazivale različite situacije, kao što su teroristički napad, saobraćajni udesi, nesreće na stadionu, nezgoda na planinarenju… Prvo mjesto osvojila je ekipa Italije, drugo Austrija, a trećeplasirane je bile ekipa Jermenije.


Evropsko Takmicenje PP 2012 1 Evropsko Takmicenje PP 2012 4


Pripreme crnogorske ekipe za evropsko takmičenje trajale su 5 mjeseci i ovo takmičenje je pokazalo da je veoma bitna snalažljivost i kreativnost u iznenadnim situacijama, kao i dobra uigranost tima. Takmičari iz Danilovgrada, iako među najmlađima u Irskoj, pokazali su zavidno znanje i vještine u pružanju prve pomoći.


Evropsko Takmicenje PP 2012 2 Evropsko Takmicenje PP 2012 3


Delegaciju Crvenog krsta Crne Gore su činili: dr Miroslav Stanišljević, sudija na takmičenju; Igor Jokanović i Ivan Kadović, kao predstavnici Nacionalnog društva i takmičarska ekipa, u sastavu: Ivana Grgurović – kapiten, Luka Stojović, Nikola Božović, Milena Todorović, Tamara Raspopović i Milan Drašković.