Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Ekipa CKCG-a deveta na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći

Ekipa Crvenog krsta Crne Gore osvojila je deveto mjesto na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje je održano od 11. do 13. septembra 2015. godine u Bukureštu Rumunija.

Crnogorksi predstavnik je bila ekipa Opštinske organizacije Crvenog krsta Danilovgrad, koja je pobijedila na prošlogodišnjem državnom takmičenju i stekla pravo učešće na evropsko. Njeni članovi su: Darko Izgarević, kapiten, Anica Jovanović, Marina Mijušković, Ivan Saveljić, Luka Pejović i Nikola Kalezić. Za najmlađu ekipu u konkurenciji 28 timova iz Evrope, osvajanje devetog mjesta je veliki uspjeh, posebno ako se uzme u obzir činjenica da na takmičenju učestvuju i ekipe zaštite i spašavanja, ekipe hitne pomoći i civilne zaštite.

FACE MNE 2015

 Ukupnu ekipu Crvenog krsta Crne Gore na takmičenju predstavljala je desetočlana delegacija koji su činili takmičari, prevodilac, fotograf, zvanični predstavnik Crvenog krsta Crne Gore i sudija. Na 28 poligona (14 radnih tačaka i 14 zabavnih) ekipa je pokazala zavidan nivo spretnosti i znanja i ostvarila najbolji rezultat na evropskim takmičenjima do sada.

U okviru priprema za učešće na Evropskom takmičenju prve pomoći u Bukureštu, formiran je stručni tim koji je pripremao ekipu OOCK Danilovgrad da nas što bolje predstavlja na takmičenju. Nabavljena je sva neophodna oprema, organizovane su kvalitetne pripreme (Sutomore, Subotica, Podgorica i Danilovgrad) i realizovani svi ostali organizacioni poslovi. U cjelokupnoj pripremi učestvovalo je preko 50 osoba (takmičari, stručni tim, logistika, šminkeri, markiranti…).