Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore organizuje 42. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, koje se održava u nedjelju, 8. juna 2014. godine, u Domu solidarnosti, u Sutomoru.

Na takmičenju učestvuju ekipe podmlatka i omladine iz 12 opština, i to: Bar, Bijelo Polje, Budva, Berane, Danilovgrad, Herceg Novi, Kotor, Mojkovac, Plav, Pljevlja, Podgorica i Rožaje, tako da ova smotra znanja i osposobljenosti okuplja oko 200 mladih. Pored takmičara, ovaj važan događaj uključuje i sudije, markirante, šminkere i ostale, koji će omućiti da se on realizuje što kvalitetnije. Takmičenje će otvoriti predsjednica Crvenog krsta Crne Gore, Gordana Mijović.

Takmičari će svoja znanja i vještine pokazati na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno: saobraćajne nesreće, poplave, zemljotresi, požari, nesreće na plaži,…

majice-ckcg

Za najbolje tri ekipe u obje kategorije su obezbijeđene nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, kao i trodnevno ljetovanje u Domu solidarnosti, dok će sve ekipe dobiti zahvalnice i simbolične poklone. Biće proglašene i najbolje ekipe u spremnosti i snalažljivosti iskazanim na zabavnim poligonima. Nagradu će dobiti i dva markiranta koja najuvjerljivije prikažu povredu/stanje.

Ovaj oblik rada Crvenog krsta je veoma važan, posebno sa aspekta pripremljenosti stanovništva za djelovanje u prirodnim  nesrećama i drugim vanrednim stanjima, a takođe i za pružanje prve pomoći i samopomoći u saobraćajnim i drugim vrstama nezgoda.