Претрага
Close this search box.
Donatori učestvovali u pakovanju i distribuciji pomoći

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, Sju Kej Braun je juče, zajedno sa Generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore, Jelenom Dubak u magacinu Crvenog krsta učestvovala u pakovanju paketa sa higijenskim artiklima za ugroženo stanovništvu

 

 


Naime, USAID je prethodno obezbijedio sredstva za kupovinu 4 196 paketa sa higijenskim artiklima, za porodice u Crnoj Gori koje trpe posljedice vremenskih nepogoda. Distribucija ove pomoći je u toku. Tako je juče, uz pomoć helikopterske jedinice, 200 paketa upućeno Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Berane, a 150 za Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Plav. Danas će 200 paketa sa higijenskim artiklima biti dopremljeno Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Pljevlja.


 


Delegacija Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata je juče posjetila Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Nikšić, i učestvovala u distribuciji paketa sa hranom za 15 ugroženih porodica. Crvenom krstu Nikšić je juče upućena pomoć od 100 paketa sa hranom, od donacije koju je obezbijedio Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata, a koja se odnosi na nabavku paketa sa hranom za 3 000 porodica.