Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Donacije kompanije ORIFLAME i preduzeća KLIKOVAC

Ovih dana su Crvenom krstu Crne Gore uručene dvije vrijedne donacije, namijenjene za podršku ostvarivanju humanitarnih aktivnosti organizacije.

Donacija kompanije ORIFLAME se sastoji od 8 polovnih kompjutera, koje će Crveni krst Crne Gore usmjeriti ka svojim opštinskim organizacijama za realizaciju programskih djelatnosti i rad sa ugroženim ciljnim grupama, posebno u dijelu obrazovanja i organizacije edukativnih radionica.

Preduzeće »KLIKOVAC« d.o.o. je doniralo Crvenom krstu Crne Gore 1743 kutije, sa po 40 kesa različitih vrsta bonbona. Njima će da budu obradovani djeca i omladina iz institucija: »Komanski most«, »1. jun«, Dječiji dom Bijela, Centar za djecu sa posebnim potrebama, Zavod za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora u Kotoru, kao i mališani RAE populacije koji žive na kampu Konik. Dio donacije je opredijeljen i za Centar za resocijalizaciju i rehabilitaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, KPD Spuž, kao i za Dom starih u Risnu i Dom starih »Duga«.

Ovako iskazan odnos humanosti i solidarnosti, pored materijalne vrijednosti, ima poseban značaj kao podsticaj onima koji na bilo koji način, i u bilo kojem obimu, mogu da, posredstvom naše humanitarne organizacije, doprinesu ublažavanju životnih teškoća svih kojima je potrebna dodatna briga i pomoć društvene zajednice.