Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Donacija za starije sa sela

Crveni krst Crne Gore je ovih dana završio podjelu pomoći za 23 starije osobe iz 7 opština: Nikšić, Kolašin, Berane, Pljevlja, Mojkovac, Bijelo Polje i Plav. 

 Sredstva za ovu donaciju obezbijeđena su tokom dvomjesečne kampanje Crnogorskog Telekoma i Mastercard-a „Pretvorimo račune u dobro djelo“. Tom prilikom prikupljeno je 12 000 eura. Donacija je uručena Crvenom krstu Crne Gore sredinom oktobra 2020. godine, i usmjerena na pružanje podrške starijima, sa fokusom na sjeverna ruralna područja.

Bijelo Polje

Od sredine oktobra pa sve do kraja novembra navedene opštinske organizacije Crvenog krsta vršile su selekciju korisnika, kao i procjenu njihovih potreba. U pitanju su lica koja: imaju 65 godina ili više, žive u ruralnom području, žive sama ili sa nekim ko je takođe u stanju potrebe, imaju minimalne prihode i žive u teškim uslovima. Cilj procjene potreba je bio da se odrede problemi koji se mogu riješiti na duži vremenski period uz pomoć ove donacije. Tako je za korisnike, u skladu sa njihovim potrebama, izvršena nabavka namještaja, bijele tehnike, krečenja, popravke krova itd. Informacije sa terena pokazuju da su svi korisnici izuzetno zadovoljni, te da se na ovaj način u velikoj mjeri olakšava njihovo svakodnevno funkcionisanje„, saopštila je programska koordinatorka Jelena Šofranac.

Plav111

Crveni krst Crne Gore se ovim putem zahvaljuje svim građanima koji su učestvovali u kampanji, kao i donatorima, u nadi da će ovaj lijep primjer društvene odgovornosti i solidarnosti biti početak sličnih akcija kojima se može obuhvatiti veći broj najugroženijih starijih osoba sa sela.