Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Donacija invalidskih kolica i pomagala

U Domu solidarnosti u Sutomoru je danas počela obuka za prilagođavanje invalidskih kolica pojedinačnim korisnicima, koju organizuje Crveni krst Crne Gore.

Naime, Crveni krst Crne Gore je nedavno dobio vrijednu donaciju od 290 invalidskih kolica i pomagala od LDS Charities – američke dobrotvorne organizacije crkve Isusa Hrista Svetaca posljednjeg dana. Kako bi obezbijedili da zainteresovani pojedinci dobiju kolica adekvatna stanju u kome se nalaze, Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa predstavnicima LDS-a realizuje trodnevnu obuku za predstavnike opštinskih organizacija Crvenog krsta, tokom koje će svi polaznici imati priliku da nauče kako da prilagode kolica pojedinačnim korisnicima. Invalidska kolica će se u budućem periodu dijeliti po zahtjevu korisnika, koji će prethodno morati da prođu procjenu, u smislu prilagođavanja kolica njihovim potrebama.

U dogovoru sa donatorom, odlučeno je da određena količina invalidskih kolica bude uručena Ministarstvu zdravlja. Primopredaja donacije će biti organizovana posljednjeg dana obuke, u subotu, 27. aprila u 14 sati, u trening centru Crvenog krsta Crne Gore, Domu solidarnosti u Sutomoru, kada će predstavnici LDS-a uručiti sertifikat o donaciji pomoćnici ministra zdravlja, gospođi Gorici Savović, koja će zajednom sa generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore, gospođom Jelenom Dubak i predsjednikom Crvenog krsta Crne Gore, gospodinom Vojislavom Mijuškovićem zatvoriti obuku.