Претрага
Close this search box.
Donacija invalidskih kolica

U okviru saradnje sa američkom dobrotvornom organizacijom, LDS Charities, Crveni krst Crne Gore je ovih dana dobio pošiljku od 697 invalidskih kolica koja će biti na raspolaganju svim pojednicima u Crnoj Gori kojima je takva vrsta podrške potrebna.

Naime, tokom višegodišnje saradnje sa LDS Charities, Crveni krst Crne Gore dobio 7 pošiljki invalidskih kolica i pomagala (2791 komada), od čega je oko 1590 podijeljeno širom zemlje.

Ukupna vrijednost posljednje pošiljke iznosi 86, 561 američkih dolara.

Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Naime, sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i all terrain koja su namijenjena osobama koje dosta vremena provode vani.

Ovom prilikom pozivamo sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom.