Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Donacija Britanske ambasade Crvenom krstu

Paketi hrane za najugroženije

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Alison Kemp je danas posjetila Crveni krst Crne Gore kako bi uručila donaciju u vidu 200 paketa hrane za porodice najugroženije situacijom sa korona virusom, predsjednici ove organizacije Gordani Mijović.

Kako Britanska ambasada u Podgorici ove godine ne organizuje tradicionalni prijem povodom proslave Kraljičinog rođendana, nacionalnog praznika ove zemlje, aktivnosti ove sedmice su posvećene realizaciji društveno-korisnih inicijativa. Jedna od njih jeste i donacija humanitarnih paketa Crvenom krstu Crne Gore koje je ambasada obezbijedila za porodice koje su socijalno ugrožene i koje i dalje trpe posljedice korona virusa.

Foto5

Crveni krst Crne Gore je od početka bio veoma aktivan u odgovoru na humanitarne izazove koje je stvorila pojava virusa, pa je susret ambasadorke Kemp i predsjednice Crvenog krsta Mijović bio prilika da se porazgovara o dosadašnjem djelovanju i daljim planovima i saradnji.

Ambasadorka Kemp je ovom prilikom čestitala crnogorskom narodu na dosadašnjem uspjehu u borbi protiv koronavirusa, a posebno zaposlenima i volonterima Crvenog krsta. Tom prilikom je dodala da se danas suočavamo sa izazovima koji „pogađaju naše prijatelje, komšije i zajednice. Zajedničkim naporima možemo prevazići sve poteškoće pred nama, a posebno ove složene poput koronavirusa. Ujedinjeno Kraljevstvo već vodi proces pronalaska vakcine na globalnom nivou, ali nam je drago da možemo pokazati solidarnost i odgovornost na lokalnom nivou, posebno zajednicama kojima je pomoć najpotrebnija.“

Foto7

Predsjednica Mijović se zahvalila Britanskoj ambasadi i ambasadorki Kemp na vrijednoj donaciji i spremnosti da podrže Crveni krst onda kad je to najpotrebnije. Tom prilikom je rekla „Naša organizacija i dalje aktivno djeluje na saniranju posljedica korona virusa, koji je u humanitarnom smislu najviše pogodio najranjivije djelove našeg društva, ali i stvorio nove kategorije korisnika. Tako je za nas bio veliki izazov da odgovorimo na potrebe svih kojima je naša podrška bila potrebna. To činimo i dalje, što je naša stalna misija, a ovakve donacije nam veoma pomažu da naš odgovor bude kvalitetniji.“

Humanitarni paketi će biti podijeljeni onima kojima je to najneophodnije putem opštinskih organizacija Crvenog krsta širom Crne Gore.