Претрага
Close this search box.
Donacija Ambasada UAE za Porodični centar

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata uručila je juče vrijednu donaciju Crvenom krstu Crne Gore, u vidu 5 šivaćih mašina, kao i materijal za šivenje, koji su namijenjeni za rad Porodičnog centra u Kampu Konik.

Tim povodom je 5 učesnica radionica Porodičnog centra, sa koordinatorkom, posjetilo prošle nedjelje Ambasadu i razgovaralo sa otpravnicom poslova u Ambasadi dr Hanom Alkabi o životu u kampu, svakodnevnim problemima sa kojim se srijeću, ali i o radionicama koje redovno posjećuju.

Posjeta Ambasadi UAE

„Ovakva donacija će biti veoma korisna jer radionice Porodičnog centra, osim promovisanja zdravih stilova života, organizovanja preventivnih pregleda i jednodnevnih izleta radi brže i bolje socijalizacije RE populacije u crnogorsko društvo, imaju za cilj i osnaživanje RE žena i njihovih porodica. Tako će ove žene, uz pomoć doniranih šivaćih mašina i materijala, nastaviti sa časovima šivenja, i kreirati artikle koje će kasnije moći i da prodaju. Ovo nije prvi put da Ambasada UAE podržava rad Crvenog krsta i aktivnosti u Kampu Konik, pa im zahvaljujemo na ovoj i ostalim humanitarnim aktivnostima“ – saopštila je ovim povodom Hristina Laban, programska koordinatorka u Crvenom krstu Crne Gore.

Donacija UAE

Ambasada UAE je ovu donaciju obezbijedila povodom obilježavanja “Godine tolerancije”  u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i širom Crne Gore sprovodi projekte kojima su obuhvaćeni ljudi u stanju potrebe.