Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Donacija Ambasada UAE za Porodični centar

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata uručila je juče vrijednu donaciju Crvenom krstu Crne Gore, u vidu 5 šivaćih mašina, kao i materijal za šivenje, koji su namijenjeni za rad Porodičnog centra u Kampu Konik.

Tim povodom je 5 učesnica radionica Porodičnog centra, sa koordinatorkom, posjetilo prošle nedjelje Ambasadu i razgovaralo sa otpravnicom poslova u Ambasadi dr Hanom Alkabi o životu u kampu, svakodnevnim problemima sa kojim se srijeću, ali i o radionicama koje redovno posjećuju.

Posjeta Ambasadi UAE

„Ovakva donacija će biti veoma korisna jer radionice Porodičnog centra, osim promovisanja zdravih stilova života, organizovanja preventivnih pregleda i jednodnevnih izleta radi brže i bolje socijalizacije RE populacije u crnogorsko društvo, imaju za cilj i osnaživanje RE žena i njihovih porodica. Tako će ove žene, uz pomoć doniranih šivaćih mašina i materijala, nastaviti sa časovima šivenja, i kreirati artikle koje će kasnije moći i da prodaju. Ovo nije prvi put da Ambasada UAE podržava rad Crvenog krsta i aktivnosti u Kampu Konik, pa im zahvaljujemo na ovoj i ostalim humanitarnim aktivnostima“ – saopštila je ovim povodom Hristina Laban, programska koordinatorka u Crvenom krstu Crne Gore.

Donacija UAE

Ambasada UAE je ovu donaciju obezbijedila povodom obilježavanja “Godine tolerancije”  u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i širom Crne Gore sprovodi projekte kojima su obuhvaćeni ljudi u stanju potrebe.