Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Domaća Trgovina donirala deset tona hrane i higijenskih sredstava Crvenom krstu

Donacija vrijedna 10 hiljada eura

Kompanija Domaća Trgovina, u čijem sastavu posluju Aroma  marketi i Conto diskonti, danas je donirala 10 tona hrane Crvenom krstu Crna Gora. Vrijednost donacije je 10 hiljada eura i sastoji se od osnovnih životnih namirnica i potrebnih sredstava za higijenu. 

 „Solidarnost i društveno odgovoran angažman je važniji nego ikada do sada. Imajući u vidu potrebu za podrškom najranjivijim među nama, a u dogovoru sa Crvenim krstom Crna Gora obezbijedili smo 10 tona osnovnih životnih namirnica  i sredstva za higijenu. Kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom novog coronavirusa Covid -19, jedinstveni smo u naporima da podržimo članove našeg društva kojima je pomoć najpotrebnija. Uvjereni smo da je cijelo crnogorsko društvo, gledajući od državnih institucija, privrednika do pojedinca  na istom zadatku, a to je da zajedno svim snagama prebrodimo trenutnu situaciju. Pored toga, doprinos svih nas treba da je i u dijelu poštovanja mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo, Institut za javno zdravlje kao i druge nadležne institucije u cilju očuvanja javnog zdravlja “  – saopštili su iz kompanije Domaća Trgovina. 

IMG 9295

Crveni krst Crne Gore je od početka situacije sa korona virusom veoma aktivan u pružanju pomoći i podrške različitim kategorijama ranjivih grupa. „Naša organizacija svakodnevno dijeli humanitarne pakete socijalno najugroženijim porodicama i pojedincima. Zahtjevi su brojni, tako da nam je donacija kompanije Domaća trgovina dragocjena, jer će doprinijeti našem ukupnom humanitarnom odgovoru na potrebe građana širom Crne Gore. Ova kompanija je uvijek bila naš dobar partner, kako u redovnim okolnostima, tako i u ovim vanrednim, i nadamo se da će njihovim primjerom biti vođeni i drugi subjekti, kako bismo zajedno kao društvo odgovorili na ukupnu situaciju“, poručeno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Humanitarna pomoć će biti podijeljene putem opštinskih organizacijama Crvenog krsta onima kojima je to najpotrebije širom Crne Gore.