Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Dodjela priznanja najzaslužnijima u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, organizuje dodjelu priznanja najzaslužnijima za doprinos razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2019. godini, koja će biti organizovana 15. juna 2020. u 12 sati, u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore (ul. Jovana Tomaševića br. 6).

 Ovaj događaj se tradicionalno organizuje na Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, 11. maj, što ove godine nije bilo izvodljivo usljed situacije sa korona virusom. Kako bismo se na adekvatan način zahvalili pojedincima, profesionalcima i onima koji su promovisali i motivisali druge da dobrovoljno daju krv, tako će ove godine dodjela priznanja Ministarstva zdravlja biti organizovana uoči Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, koji se obilježava 14. juna. 

CKCG-Tabla-page-001

Ministarstvo zdravlja dodjeljuje odgovarajuća priznanja i simbolične nagrade najzaslužnijima za razvoj djelatnosti dobrovoljnog davalaštva krvi u prethodnoj godini, i to: istaknutim dobrovoljnim davaocima krvi, najaktivnijem klubu dobrovoljnih davalaca krvi, motivatoru u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi i za profesionalni doprinos u oblasti transfuziologije – ljekaru transfuziologu i transfuzeru.

Na dodjeli priznanja prisutnima će se obratiti ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, potpredsjednik Crvenog krsta Crne Gore dr Besim Kadić i direktorka Zavoda za transfuziju krvi dr Gordana Rašović.