Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Dodjela priznanja i akcija davanja krvi povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore i Zavodom za transfuziju krvi, obilježava 11. maj – Dan dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori.

Tim povodom, Ministarstvo zdravlja i ove godine, sedamnaestu godinu za redom, dodjeljuje odgovarajuća priznanja i simbolične nagrade najzaslužnijima za razvoj djelatnosti dobrovoljnog davalaštva krvi u prethodnoj godini, i to: istaknutom dobrovoljnom davaocu krvi, najaktivnijem klubu DDK, motivatoru u oblasti DDK  i za profesionalni doprinos u oblasti transfuziologije – ljekaru transfuziologu i transfuzeru.

Pored toga, Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, organizuje akciju davanja krvi.

Ovaj događaj se organizuje u srijedu, 11. maja 2016. godine, u ul. Njegoševoj, ispred biblioteke Radosav Ljumović. Akcija davanja krvi traje od 10h do 14h, dok će dodjela priznanja biti održana u 12h. Na dodjeli priznaja prisutnima će se obratiti Nina Milović, sekretarka Ministarstva zdravlja; dr Gordana Rašović, direktorica Zavoda za transfuziju krvi i Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

Dajte krv za zivot

Ovim putem pozivamo sve građane Podgorice da učestvuju u akciji davanja krvi i na taj način daju svoj doprinos unaprjeđenju dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori.