Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Djecu iz Crne Gore ugostila knjeginja od Lihtenštajna

Danas, 16. avgusta, je knjeginja Marija od Lihtenštajna, u svom dvorcu, ugostila djecu iz Crne Gore, koja borave u odmarilištu Crvenog krsta Lihtenštajna.

Djeca su imala priliku da prošetaju dvorcem, kao i da čuju informacije vezane za nastanak i istoriju dvorca. Ova posjeta je za goste iz Crne Gore bila velika privilegija, jer je dvorac zatvoren za turističke posjete, osim za djecu koja borave u odmaralištu Crvenog krsta. Oni su, pored obilaska dvorca, imali mogućnost da razgovaraju sa knjeginjom i da joj postave neka zanimljiva pitanja.

Prijem kod knjeginje 1

 Grupu djece iz Crne Gore će sjutra posjetiti i predsjednica Crvenog krsta Lihtenštajna, princeza Sofija, supruga prestalonasljednika Alojza od Lihtenštajna.

Pored ovih posjeta, za djecu su domaćini organizovali i brojne druge edukativne i zabavne akivnosti i posjete znamenitostima.

Crveni krst Crne Gore je ovo nezaboravno putovanje za djecu iz Crne Gore omogućio u okviru saradnje sa Crvenim krstom Lihtenštajna. Na dvonedjeljnom boravku u Lihtenštajnu, u periodu od 4-18. avgusta 2016. godine, se nalazi po četvoro djece iz četiri opštine iz Crne Gore (Plav, Andrijevica, Mojkovac i Bijelo Polje), kao i njihovi pratioci iz Mojkovca, Bijelog Polja i zvanični predstavnik Crvenog krsta Crne Gore.