Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Djeca sa sjevera Crne Gore se vratila iz Lihtenštajna puna utisaka

U periodu od 4. do 18. avgusta, petnaestoro djece, uzrasta od 7 do 11 godina, sa sjevera Crne Gore (Plav, Andrijevica, Mojkovac i Bijelo Polje) je boravilo u Schaan-u, Lihtenštajn, u odmaralištu Crvenog krsta.

Djeca su imala priliku da se upoznaju sa prirodnim ljepotama Lihtenštajna. U ovom periodu su posjetili Escheen, Triesen, Vaduz, kao i Buchs u Švajcarskoj, gdje su vidjeli najstariji srednjovjekovni grad Švajcarske. Domaćini su im svakodnevno organizovali niz aktivnosti u samom odmaralištu, kao i odlazak na bazene, u parkove i na različite izlete.

Izlet

Imali su priliku da se sretnu i sa knjeginjom od Lihtenštajna i da prošetaju njenim dvorcem, a posjetila ih je i princeza Sofija, predsjednica Crvenog krsta Lihtenštajna.

Susret sa princezom

Tokom ovog boravka djeca su dobila i veliki broj poklona, u vidu garderobe, obuće, opreme za školu.

Zabavne aktivnosti

Svoje utiske sa putovanja je prenio Matija, koji je rekao da mu je bilo prelijepo, da su puno šetali i da bi volio da ponovo da posjeti Lihtenštajn. I Sara se slaže da je bilo perfektno, i dodaje da su dobili puno poklona i lijepih stvari.

Ovao putovanje za djecu iz Crne Gore je organizovano u okviru saradnje Crvenog krsta Crne Gore sa Crvenim krstom Lihtenštajna, u njihovom odmaralištu Kinderheim Gamander, koje svake godine ugosti veliki broj grupa djece iz različitih zemalja Evrope.