Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Djeca iz poplavljenih područja iz Srbije ljetovala u Sutomoru

Preko 30 djece iz poplavljenih područja u Srbiji je od 21. do 28. jula ljetovalo u Domu solidarnosti u Sutomoru.

Crveni krst Crne Gore je sedmodnevni boravak u Sutomoru za 15 djece iz Gornjeg Milanovca i 16 iz Lučana realizovao u saradnji sa kolegama iz Crvenog krsta Srbije, koji su na osnovu svojih procjena ugroženosti, odredili djecu kojima je ovakav vid oporavka najneophodniji.

Sa djecom su u Sutomoru boravili i vaspitači, dok su se zaposleni u Domu solidarnosti i Crvenom krstu Crne Gore potrudili da njihovo ljetovanje bude prijatno i zanimljivo, što su potvrdili njihovi zadovoljni komentari.

Ljetovanje djece iz Srbije

Na kraju sedmodnevnog boravka u Sutomoru je zajednička ocjena da je ono ispunilo svoj cilj, a to je da se kroz program oporavka i rekreativane nastave pomogne djeci da bar na kratko zaborave svoje nevolje koje su ih zadesili tokom nedavnih poplava.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje je Crveni krst Crne Gore organizovao u cilju ublažavanje posljedica poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Organizovanje ljetovanja za djecu iz poplavljenih područja iz Bosne i Hercegovine je ponuđeno i organizacija Crvenog krsta iz ove države.