Претрага
Close this search box.
Djeca iz Kampa Konik u posjeti Aerodromu Golubovci

U organizaciji Centra bezbjednosti Podgorica, IPA Sekcije Crne Gore i Crvenog krsta Crne Gore četrnaestoro djece iz Kampa Konik je danas, 2. juna, posjetilo Aerodrom Golubovci i Helikoptersko-avionsku jedinicu MUP-a Crne Gore.

Male posjetioce je dočekao načelnik Granične policije, Vojislav Dragović, sa službenicima, a u posjeti je učestvovala i Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak.

Tokom posjete aerodromu, djeci su  objašnjene procedure koje putnici moraju proći ukoliko žele putovati avionom. Za djecu je  najinteresantniji dio posjete bila mogućnost da vide helikoptere MUP-a Crne Gore I  razgovaraju sa osobljem koje radi na održavanju helikoptera. Dobili su i priliku da sjednu u helikopter, pogledaju galeriju fotografija helikoptera MUP-a Crne Gore u akcijama spašavanja. Volonteri Crvenog krsta Crne Gore, koji su pratili djecu prilikom ove posjete, su djeci  govorili o  ulogama CKCG i MUP-a CG u slučajevima kada je potrebno spašavati ljudske živote i imovinu.

Posjeta aerodromu 2016

Ovo je još jedna od akcija MUP-a Crne Gore, IPA Sekcije Crne Gore i Crvenog krsta Crne Gore, kroz koje se mladima približava važnost i uloga  u društvu, kako Policijie, tako i humanosti i volonterizma – principa na kojima počiva Crveni krst crne Gore.