Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Distribucija školskog pribora i higijenskih artikala

Crveni krst Crne Gore je u srijedu, 23. februara o.g, u kampu Konik 2 organizovao distribuciju školskog pribora i higijenskih artikala za mališane RAE populacije koji su nastanjeni u kampovima Konik. Podjela artikala obezbijeđena je projektom “Međusektorska inicijativa na prevenciji bolesti i posebno obrazovanje za raseljene Roma na Koniku”, koji je podržan od strane Evropske komisije i Danskog Crvenog krsta.

 

U okviru ove aktivnosti je podijeljeno oko 40 paketa školskog pribora, kao i 200 paketa sredstava za higijenu.

 

distribucija1 distribucija2

 

Učenicima iz kampova Konik 1 i 2 koji pohađaju nastavu u gradskim školama „Savo Pejanović“, „Marko Miljanov“, „Božidar Vuković Podgoričanin“ i „21. maj“ su podijeljeni paketi školskog pribora koji sadrže blokove, olovke, oštraljke, vodene, drvene i masne bojice itd. Za iste učenike obezbijeđeni su i higijenski paketi u okviru kojih su mališani dobili sredstva za redovno održavanje higijene (šampon, toaletni sapun, pasta i četkica za zube, antiparazitski šampon,…).

 

Higijenski artikli su podijeljeni i za oko 160 najmlađih pripadnika romske populacije koji redovno pohađaju nastavu u vrtićima i predškolskom u oba kampa.