Претрага
Close this search box.
Distribucija prehrambenih i higijenskih paketa za stanovnike Kampa Konik

Crveni krst Crne Gore, u srijedu, 5. decembra o.g, sa početkom u 10 sati, u Kampu Konik 1 na Vrelima Ribničkim, organizuje podjelu prehrambenih i hijenskih paketa stanovnicima Kampa Konik, koji su u požaru krajem jula ostali bez krova nad glavom. Ova pomoć predstavlja donaciju ambasada Turske i Mađarske u Crnoj Gori, koju su one u prethodnom periodu uputile Crvenom krstu Crne Gore, za saniranje posljedica ovog razornog požara.
Turski Crveni polumjesec je, posredstvom Ambasade Turske u Crnoj Gori, početkom avgusta o.g, uputio humanitranu pomoć za stanovnike Kampa Konik, koja se sastojala od šatora i paketa sa hranom, u ukupnoj vrijednosti od 60 000 $. Kako je za stanovnike Kampa do sada bila obezbijeđena hrana od strane drugih donatora, onda je distribucija pomoći iz Turske planirana za ovaj period, kad su stanovnici useljeni u kontejnere i kad ne dobijaju tople obroke. Ukupno će biti podijeljeno 300 paketa, koji sadrže po 20 kg prehrambenih artikala.

 

Ambasada Mađarske donirala je 10.000 eura, kako bi odgovorila na potrebe stanovnika kampa na Koniku nakon katastrofalnog požara. Donacija se odnosila na nabavku 700 hijenskih paketa. Do sada je podijeljeno 350 higijenskih paketa, dok će podjela preostalih 350 paketa biti podijeljeno u srijedu.

 

Ambasador Turske u Crnoj Gori, Mehmet Niyazi Tanilir i generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak prisustvovaće distribuciji pomoći i tom prilikom dati izjave za medije.