Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Distribucija pomoći poplavljenom području

Crveni krst Crne Gore aktivno i kontinuirano radi na saniranju posljedica poplava koje su pogodile pojedina područja Crne Gore.

 

Na osnovu analize stanja na terenu i potreba ugroženog stanovništva, Crveni krst Crne Gore je iz svojih zaliha uputio sljedeću pomoć na poplavljena područja: 50 pari čizama i 50 kanistera za vodu za stanovnike opštine Nikšić; 50 pari čizama za stanovnike Cetinja, kao i 100 pari čizama za ugrožene stanovnike Zete. Timovovi za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta su, zajedno sa Službom zaštite i spašavanja Podgorice, za stanovnike Zete, distribuirali kanistere sa vodom za piće, gdje je Crveni krst Crne Gore obezbijedio 100 kanistera, a takođe su članovi tima Crvenog krsta izvršili distribuciju 350 lunch paketa, koje je obezbijedio hotel Splendid, za evakuisane stanovnike Zete.

 

 

Predstavnici opštinskih organizacija Crvenog krsta su članovi kriznog štaba u svojim opštinama, i zajedno sa lokalnim timovima Crvenog krsta za djelovanje u nesrećama kontinuirano prate razvoj situacije i o tome šalju redovne izvještaje, na osnovu kojih Crveni krst koordinira svoje aktivnosti.