Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Distribucija higijenskih paketa i školskog pribora na kampu Konik

Crveni krst Crne Gore je u srijedu, 20. oktobra 2010. godine, u kampu Konik II na Vrelima Ribničkim organizovao distribuciju pomoći, u vidu higijenskih paketa i školskog pribora, za djecu RAE populacije predškolskog i školskog uzrasta.

 

 

Pomoć je obezbijeđena kroz projekat “Međusektorska inicijativa na prevenciji bolesti i posebno obrazovanje za raseljene Rome na Koniku”, koji podržavaju Evropska komisija u Podgorici i Danski Crveni krst i iz projekta “Obrazovanjem do inkluzije”, koji je podržan od strane SDC-a (Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju).

 

Podjela_2 Podjela_1

 

Pakete sa higijenom je dobilo oko 160 djece koja pohađaju vrtić i predškolsko obrazovanje u kampovima na Koniku, kao i 45 djece koja redovno prate nastavu u nekom od prva tri razreda gradskih škola.

 

Školski pribor je obezbijeđen za učenike isturenog odjeljenja Osnovne škole “Božidar Vuković Podgoričanin” i za djecu koja pohađaju nastavu u gradskim školama.

 

Ove aktivnosti će doprinijeti ostvarenju ciljeva projekata koje Crveni krst Crne Gore implementira za raseljeničku RAE populaciju u kampovima na Koniku, a to je uključivanje što većeg broja djece u redovan obrazovni sistem i promocija zdravih stilova života.