Претрага
Close this search box.
Distribucija higijene za učesnice radionice “Porodični centar”

Crveni krst Crne Gore je danas, 16. marta, za  redovne  učesnice radionice “Porodični centar “ distribuirao pomoć u higijenskim artiklima.

Podijeljeno je 50 paketa, koji su kreirani po standardima Crvenog krsta i sadrže osnovne higijenske artikle  (deterdžent za pranje rublja i posuđa, sredstvo za čišćenje domaćinstva, šampon za kosu, sapun,  pasta i četkica za zube).

Radionica “Porodični centar” koju Crveni krst Crne Gore realizuje od 2004. godine u kampu Konik,  ima za cilj jačanje žene i njene uloge porodici.

higijena 1 Konik mart

Učesnice radionice su, uz veliko oduševljenje, prihvatile pomoć,  kazavši da su im, osim korisnih tema o kojima razgovaraju u radionici, posjete ljekara iz raznih oblasti, kurseva za šivenje i ručne radinosti  i ostalih aktivnosti koje se realizuju u sklopu radionice, ovakve vrste pomoći od velikog značaja u poboljšanju lične i higijene svoje porodice.

Sredstva za navedenu aktivnost obezbijeđena su kroz projekat “Izgradnja otpornosti RE lica u Crnoj Gori”, koji je podržan od strane Danskog Crvenog krsta.