Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Distribucija higijene za učesnice radionice “Porodični centar”

Crveni krst Crne Gore je danas, 16. marta, za  redovne  učesnice radionice “Porodični centar “ distribuirao pomoć u higijenskim artiklima.

Podijeljeno je 50 paketa, koji su kreirani po standardima Crvenog krsta i sadrže osnovne higijenske artikle  (deterdžent za pranje rublja i posuđa, sredstvo za čišćenje domaćinstva, šampon za kosu, sapun,  pasta i četkica za zube).

Radionica “Porodični centar” koju Crveni krst Crne Gore realizuje od 2004. godine u kampu Konik,  ima za cilj jačanje žene i njene uloge porodici.

higijena 1 Konik mart

Učesnice radionice su, uz veliko oduševljenje, prihvatile pomoć,  kazavši da su im, osim korisnih tema o kojima razgovaraju u radionici, posjete ljekara iz raznih oblasti, kurseva za šivenje i ručne radinosti  i ostalih aktivnosti koje se realizuju u sklopu radionice, ovakve vrste pomoći od velikog značaja u poboljšanju lične i higijene svoje porodice.

Sredstva za navedenu aktivnost obezbijeđena su kroz projekat “Izgradnja otpornosti RE lica u Crnoj Gori”, koji je podržan od strane Danskog Crvenog krsta.