Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Delegacija Crvenog krsta Crne Gore posjetila Crveni krst Njemačke

U periodu od 18-19. januara 2017. godine, delegacija Crvenog krsta Crne Gore, u sastavu Jelena Dubak, generalni sekretar i Nataša Uskoković, saradnica za međunarodnu saradnju, posjetila je sjedište Crvenog krsta Njemačke u Berlinu.


Cilj ovog susreta je bio razmjena informacija o aktivnostima dva nacionalna društva, kao i diskusija o potencijalnim oblastima za saradnju. Kolege iz Crvenog krsta Njemačke, na čelu za zamjenikom generalnog sekretara, gospodinom Johannesom Richertom, predstavili su aktivnosti koje ova organizacija sprovodi širom zemlje (škola za medicinske sestre i bolnice, domovi za stara lica, prva pomoć, spasilaštvo na planinama i vodi i sl) i iskazali punu spremnost u pružanju podrške Crvenom krstu Crne Gore, naročito na planu zakonodavstva, prikupljanja sredstva i lobiranja.

Posjeta Njemackoj 1

Pored posjete sjedištu u Berlinu, delegacija Crvenog krsta Crne Gore je imala priliku da posjeti i regionalnu organizaciju Crvenog krsta Fläming-Spreewald, koja pokriva teritoriju od preko 300,000 ljudi. Pored uvida u aktivnosti koje ova organizacija sprovodi na terenu, organizovana je i posjeta Muzeju Crvenog krsta, kao i vrtiću koji vodi Crveni krst.

Posjeta Njemackoj 2

Tokom boravka u Berlinu, upriličen je i sastanak sa ambasadorom Crne Gore u Njemačkoj, dr Rankom Vujačićem koji je dao značajan doprinos produbljivanju saradnje sa Crvenim krstom Njemačke.