Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Delegacija Crvenog krsta Crne Gore na prijemu kod Predsjednika Države

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović , primio je danas, 26. oktobra o.g, delegaciju Crvenog krsta Crne Gore, u sastavu Gordana Mijović, predsjednica i Jelena Dubak, generalna sekretarka. Glavni povod za susret je bio Jubilej Crvenog krsta Crne Gore.

Naime, organizacija Crvenog krsta ove godine, 29. novembra, obilježava 140 godina svog postojanja i djelovanja u Crnoj Gori. Kako se radi o veoma važnom datumu i događaju za organizuju, a imajući u vidu dosadašnji odnos predsjednika Vujanovića, ne samo prema istorijskim datumima Crvenog krsta Crne Gore, već i prema humanitarnoj ulozi i značaju organizacije, on je prihvatio da i ovogodišnju svečanost uveliča pokroviteljstvom i ličnim prisustvom.

Prijem kod Vujanovica 2015

Jubilej je prilika da Crveni krst Crne Gore domaćoj i međunarodnoj javnosti predstavi dosadašnja dostignuća i planove, da donatorima i ostalim partnerima iskaže zahvalnost  na podršci, kao i da pokaže poštovanje prema onima koji su dali značajan doprinos u ostvarenju dosadašnjih rezultata organizacije. U svijetlu trenutnih dešavanja, koja se najviše odnose na migrantsku krizu, kao i uzevši u obzir ukupnu socio-ekonomsku situaciju u zemlji, proslava će biti organizovana na skroman način, a uz prisustvo gostiju iz zemlje i inostranstva, koji su svojim djelovanjem vezani za rad Crvenog krsta Crne Gore.

Delegacija Crvenog krsta je susret sa predsjednikom Vujanovićem iskoristila i da ga informiše o trenutnim aktivnostima koje sprovodi, posebno na pripremama za eventualni dolazak migranata u našu državu.