Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Delegacija Crvenog krsta Crne Gore na Evropskoj konferenciji Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca

U Firenci, Italija, je u srijedu, 4. juna, počela 9. Evropska konferencija Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca, čija je glavna tema humanitarni uticaj ekonomske krize.


Konferencija je okupila preko 200 predstavnika 46 nacionalnih društava. Crveni krst Crne Gore predstavljaju Jelena Dubak, Generalna sekretarka i Nataša Uskoković, Šefica Međunarodne saradnje.

Tokom trodnevnog rada učesnici će razgovarti o tome koji koraci treba da budu preduzeti od strane Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca, kako bi ostao relevantan i djelotvoran u Evropi koja je, skoro šest godina, pogođena ekonomskom krizom, kao i novim i hitnim ugroženostima koja su povezana sa njom.

Dio programa konferencije je šest radionica, koje su pripremljene od strane Međunarodne federacije društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca i nacionalnih društava. Radionice daju učesnicima okvir za diskusiju na humanitarne teme koje su povezane sa krizom, kao i osnovu da prelože inovativna i kreativna srednjoročna i dugorošna rješenja.

Radionicom na temu „Nacionalna društva u doba krize – kako stvoriti ohrabrujuće okruženje za volontere“, fasilitira Jelena Dubak, Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

Učesnici će tokom konferencija kontinuirano stvarati „drvo ideja“. Cilj je da svakog dana svaki učesnik postavi po dvije ideje na drvo, tako da će ono na kraju konferencije sadržati više od 600 ideja i biće veoma šareno i bogato