Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Danilovgrad – Uručena pomoć za 22 porodice

Nakon obraćanja predstavnika Udruženja gluvih i nagluvih Crvenom krstu Danilovgrada, ta opštinska organizacija obezbijedila je i uručila pomoć u odjeći i obući za 22 porodice tog udruženja. Prema riječima sekretara Crvenog krsta, Ranka Saveljića, u skladu sa mogućnostima i ovoga puta potrudili su se da izađu u susret i uruče pomoć onima kojima je nephodna.

Saveljić je goste upoznao sa humanitarnim aktivnostima koje sprovode tokom godine i podsjetio da je na nedavnoj skupštini te organizacije, kojoj je prisustvovao i predsjednik Crvenog krsta Crne Gore Asim Dizdarević, prezentovan rad koji karakteriše niz uspješnih akcija, među kojima je obuka mladih u pružanju prve pomoći, dijeljenje socijalne pomoći najsiromašnijim građanima, posebno ističući da je na njihov predlog u Danilovgradu osnovan prvi Klub dobrovoljnih davalaca krvi. Prema njegovim riječima, svi projekti koji su kandidovani nadležnim službama imaju podršku.

-Naša je obaveza da te planove ostvarimo. Crveni krst Danilovgrada će se potruditi da sprovede tradicionalne, ali i nove akcije, a uz rekonstrukciju magacina, dobili bismo više mjesta za rad sa mladima, kazao je Saveljić posebno ističući klub ,,Most“ koji okuplja oko 40 omladinaca i čiji se broj stalno uvećava. On je takođe kazao da ta organizacija ima veliku podršku predstavnika lokalne uprave.

Na donaciji su se zahvalili predsjednik Udruženja Ranko Vuletić i sekretar Veselin Tomović ističući da je ova pažnja svakako dobrodošla i njima i članovima njihovih porodica.