Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crvenom krstu Crne Gore 12 hiljada eura

Završena dvomjesečna donatorska kampanja kompanija Telekom i Mastercard

Nakon dvomjesečne kampanje „Pretvorimo račune u dobro djelo“ predstavnici kompanija Crnogorski Telekom i Mastercard donirali su danas Crvenom krstu Crne Gore (CKCG) 12 hiljada eura za pomoć starijim i ugroženim osobama u ruralnim područjima.

Zajednicka

Telekom i Mastercard su za svaku transakciju koju su njihovi korisnici u avgustu i septembru obavili kroz Telekom ME aplikaciju koristeći Mastercard® platnu karticu, donirali 0,50 eura CKCG za program „Briga o starijima“. 

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak, istakla je da je posebno važno što su građani imali priliku da na ovaj način iskažu društvenu odgovornost i brigu za najstarije članove zajednice kojima je potrebna podrška svih, i zahvalila se Mastercardu i Telekomu na korisnoj inicijativi i finansijskom doprinosu kampanji.

Jelena Dubak

„Sredstva prikupljena na ovaj način će biti iskorišćena da, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, pomognemo starija i ugrožena lica u ruralnim djelovima naše zemlje, koja žive u lošim životnim uslovima. Crveni krst Crne Gore u ovoj godini obilježava i značajan Jubilej, 145 godina postojanja i djelovanja u Crnoj Gori, i aktivnosti koje organizujemo tim povodom su prvenstveno posvećene starijima. Tako i ova kampanja pomaže naše ukupno djelovanje i pružanje podrške starijima, čija se ugroženost dodatno povećava tokom kriznih situacija, kakva je i epidemija koronavirusa“, kazala je Dubak. 

Direktorka za tržišta Crne Gore, Srbije, i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, Jelena Ristić, rekla je da u kompaniji Mastercard posluju dobro čineći dobro kroz projekte i partnerstva koji ulivaju poverenje i osnažuju osećaj zajedništva. 

„Želela bih da se zahvalim našim pouzdanim partnerima, kompaniji Crnogorski Telekom i Crvenom krstu, na ovoj inovativnoj saradnji koja je odličan primjer kako savremene tehnologije imaju kapacitet ne samo da olakšaju obavljanje svakodnevnih poslova, već i da bliže povežu lokalnu zajednicu i doprinesu ostvarenju važnih ciljeva,“ kazala je Ristić.

Olga

U ime Mastercarda, donaciju je predstavnicima Crvenog krsta Crne Gore uručila predstavnica te kompanije Olga Dedović.

Rukovodilac odjeljenja za razvoj proizvoda i upravljanja brendom u Crnogorskom Telekomu, Gordana Spahić, istakla je da je zadovoljna zbog velikog broja građana koji su se uključili u kampanju i podsjetila da je ovo druga uspješna donatorska akcija Telekoma u ovoj godini.

Gordana

„Početkom godine smo, zajedno sa korisnicima, uspješno prikupili novac za Institut za bolesti djece KCCG, dok smo ovog puta u partnerstvu sa kompanijom Mastercard donaciju usmjerili ka posebno osjetljivoj starijoj populaciji. Još jednom smo dakle dokazali kako udruženim snagama i u dva-tri klika možemo da pokažemo humanost i da za to nije potrebno ništa više osim dobre volje. Uz to, vjerujem i da smo dodatno ohrabrili korisnike da nastave da koriste digitalne servise i aplikacije koje više nisu tek alternativa već često sigurnija i jednostavnija opcija pri obavljanju svakodnevnih obaveza“, zaključila je Spahić. 

Ona je istakla da je trenutna situacija u kojoj se nalazi Crna Gora i cijeli svijet pokazala koliko je bitno da se preselimo na digitalne alternative poslovanja.

„S obzirom da je to bitno ne samo za Telekom, nego i za cijelo društvo, smatramo da je to društveno odgovorni cilj, a društveno odgovorni ciljevi najbolje je da imaju društveno odgovorni ishod i zbog toga nam je drago što se Crveni krst sa svojim programom pridružio našoj kampanji“, rekla je Spahić.

Akciju prikupljanja donacija Telekom je organizovao povodom predstavljanja mogućnosti nove verzije Telekom ME aplikacije.