Претрага
Close this search box.
Crveni krst zadužen za pružanje prve pomoći u akciji “Biciklom do Trgaje”

Crveni krst Crne Gore se uključio u organizovanje biciklističke vožnje od centra Podgorice do izletišta Trgaje (u kanjonu rijeke Cijevne), koja će biti održana u nedjelju – 21. septembra, u susret Svjetskom danu bez automobila (22. septembar).


Ovaj izletnički Critical mas, koji organizuje nevladino udruženje „Biciklo.me“ će, ujedno, poslužiti za promovisanje regionalne kampanje „Biciklom do posla” (“Bike2work“) i biti poziv ljudima da idu na posao biciklima u zadnjoj nedjelji septembra.

Ljubitelji i ljubiteljke vožnje na dva točka okupiće se nešto prije 11 sati na Trgu Republike, kada je predviđen polazak prema Trgaji, do koje treba ‘pedalati’ 12 kilometara. Trasa je već određena: Iz ulice Slobode skrenuće se u Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, pa preko Novog mosta, onda ulicom Pete proleterske i Bulevarom Pera Ćetkovića, zatim ulicama Marka Mašanovića, Braće Ribar i Španskih boraca, pa preko mosta kod Dinoše i lijevom obalom Cijevne do Trgaje.

Predviđeno je dvosatno druženje pored Cijevne, uz muziku i dobro raspoloženje, tokom kojeg će volonteri Crvenog krsta izvesti pokaznu vježbu u pružanju prve pomoći i učesnicima događaja podijeliti flajere sa osnovnim informacijama o prvoj pomoći. Nakon pauze će biciklistička družina krenuti nazad ka Podgorici.

U oba pravca će o sigurnosti učesnika brinuti saobraćajna policija, kao i timovi prve pomoći Crvenog krsta.