Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst uručio pomoć za 1.000 socijalno ugroženih porodica širom Crne Gore

Crveni krst Crne Gore neumorno nastavlja da pomaže socijalno ugroženim građanima, koji su najviše pogođeni epidemijom novog koronavirusa. Tako su volonteri Crvenog krsta u prethodnim danima podijelili pomoć za 1.000 socijalno ugroženih porodica iz cijele Crne Gore, zahvaljujući 50.000 dolara vrijednoj donaciji Coca-Cola Fondacije. Crveni krst je inače dugogodišnji partner Coca-Cola sistema na globalnom nivou.

Donacija je realizovana u saradnji sa Operativnim štabom za upravljanje donacijama Nacionalnog koordinacionog tijela. Posredstvom opštinskih organizacija Crvenog krsta, ugrožene porodice su dobile pakete sa osnovnim prehrambrenim namirnicama i pakete sa higijenskim artiklima.

„Kompanija Coca-Cola je na globalnom nivou značajan partner Međunarodnoj federaciji Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca u pripremama i odgovoru na nesreće i pružanju podrške zajednicama u kojima djeluju. Drago nam je što je do ove saradnje došlo i u Crnoj Gori, i to u trenutku kada je to veoma značajno za naše društvo, i kad se suočavamo sa velikim humanitarnim izazovom. Ova značajna finansijska donacija će nam puno pomoći da odgovorimo na potrebe značajnog broja socijalno ugroženih građana, kojima ćemo na ovaj način zajedno olakšati svakodnevicu i bar djelimično unaprijediti kvalitet života“, saopštila je Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

U Coca-Cola sistemu kažu da su se uvijek vodili idejom da je veoma važno da se uz razvoj njihovog poslovanja razvija i zajednica u kojoj žive i rade. Baš zbog toga njihova podrška nije izostala ni u ovom trenutku, jer kako kažu zajedno smo u ovome.

„Naše aktivnosti su usmjerene prvenstveno na one koji se nalaze na prvoj liniji borbe protiv COVID-19, i zato smo do sada, pored ovih 50 hiljada dolara, donirali preko 10.000 litara naših proizvoda medicinskim radnicima, te angažovanim ljudima u karantinima, kako bi im makar malo olakšali tu borbu. U ovim teškim vremenima važno je da mislimo i na one sugrađane koji su u stanju socijalne potrebe. Naš partner Crveni krst Crne Gore pomogao nam je u tome da dopremimo pomoć do najugroženijih porodica, kojima smo, nadamo se, bar za jedan vremenski period, olakšali cijelu situaciju. Pomažemo jer vjerujemo da zajedno zaista možemo napraviti razliku“, rekao je je direktor Coca-Cola HBC Crna Gora Nikola Tripković.

Za više informacija možete kontaktirati PR menadžerku Crvenog krsta Crne Gore Milicu Kovačević (069 565 675).