Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst radi na pružanju pomoći i tokom praznika

Crveni krst Crne aktivno radi na prikupljanju i dostavljanju pomoći za ugrožene stanovnike Srbije i Bosne i Hercegovine i tokom praznika.


Tako su posredstvom naše organizacije na poplavljena područja juče popodne i jutros upućene značajne količine pomoći i to: 17000 litara vode, 9000 litara mlijeka, oko 2,5 tona hrane, 300 kg higijenskih artikala, preko 5 paleta garderobe, značajne količine ćebadi, podmetača, lopata, rukavica, posteljine, lampi, pelena za bebe,…

Kako su u naš magacin pristigle značajne količine pomoći od strane brojnih donatora i iz raznih sabirnih akcija, volonteri i zaposleni Crvenog krsta rade na njihovom pakovanju i pripremama za distribuciju. Ova će pomoć biti proslijeđena na ugrožena područja, u skladu sa potrebama stanovnika, o čemu naša organizacija redovno dobija informacije od strane Crvenog krsta Bosne i Hercegovine i Crvenog krsta Srbije.

Pored velikih količina pomoći koja je prikupljena u hrani, higijenskim artiklima, vodi i garderobi, putem žiro računa je uplaćen značaj iznos sredstava: na račun kod Hipotekarne banke (520-2923-36) 159.935,04 eura i na račun NLB Montenegro banke (530-77788-31) 3.612,38 eura. Građani su veoma aktivni i u slanju SMS-ova na donatorski broj (14543). Zaključno sa jučerašnjim danom je poslato oko 180 000 poruka, tako da je na ovaj način do juče prikupljeno oko 180 000 eura.

I ovim putem podsjećamo građane da su prikupljene dovoljne količine pomoći u garderobi i molimo da privremeno ne doniraju pomoć ove vrste.