Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst podijelio higijenske pakete djeci iz kampova na Koniku

Crveni krst Crne Gore je ovih dana organizovao podjelu higijenskih artikala za djecu RE (Romi, Egipćani) populacije iz Kampova Konik, na Vrelima Ribničkim.

 


U okviru donacije humanitarne organizacije LDS Charities, sva djeca iz Kampova Konik koja pohađaju nastavu u isturenom odjeljenju Osnovne škole “Božidar Vuković Podgoričanin”, kao i učenici gradskih škola “Savo Pejanović”, “Marko Miljanov”, “21. maj” i “B.V.Podgoričanin”, dobili su osnovne higijenske artikle (pasta i četkica za zube, šampon, sapun, peškir, antiparazitski šampon), koji su neophodni za svakodnevno održavanje lične higijene. Svake godine Crveni krst Crne Gore obezbjeđuje pomenutim učenicima potrebnu higijenu, imajuću u vidu loše i teške uslove života i nemogućnost roditelja RE djece da im obezbijede iste.


Pored djece koja redovno pohađaju nastavu u ovim školama, higijenski paketi su uručeni i učenicima starijih razreda osnovne škole, kao i učenicima RE populacije koji pohađaju nastavu u srednjim školama.


Tokom ove distribucije, obezbijeđeno je 437 paketa higijenskih artikala, koji će biti, po potrebi i na zahtjev učenika, dopunjeni.


Pored pomenute distribucije, u proteklom periodu, LDS Charities je obezbijedio i higijenu za djecu predškolskog uzrasta, koja redovno pohađaju nastavu “otvorenih dječijih igraonica” Crvenog krsta u Kampu Konik 2.