Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst podijelio dodatnu humanitarnu pomoć stanovnicima Vrela Ribničkih koji su u samoizolaciji

Crveni krst Crne Gore je, odmah nakon informacije o odluci Nacionalnog koordinacionog tijela da stavi u samoizolaciju stanovnika zgrada na Vrelima Ribničkim, organizovao pakovanje i distribuciju pomoći, koja je realizovana sinoć. Sredstva za nabavku humanitarnih paketa je obezbijedilo Nacionalno koordinaciono tijelo.

 

 

IMG 9214

„Mi smo se, kao i ostale organizacije i institucije koje su u sistemu odgovora na situaciju sa korona virusom, pripremili za samoizolaciju stanovnika Vrela Ribničkih. Naši volonteri i zaposleni su juče spakovali preko 350 kompleta sa prehrambenim i higijenskim artiklima za 243 porodice koje žive u ovim zgradama, jer smo porodicama sa velikim brojem članova dijelili veće količine pomoći. Crveni krst je ovim stanovnicima i prije nedjelju dana podijelio humanitarne pakete, a ova dopuna Nacionalnog koordinacionog tijela će pomoći da se njihove osnovne potrebe zadovolje za određeni vremenski period“, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Iz ove organizacije poručuju da će, u saradnji sa ostalim subjektima, pratiti situaciju i potrebe stanovnika Vrela Ribničkih i, u odnosu na to, organizovati dalje djelovanje.