Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst podijelio 378 paketića djeci romske populacije iz kampova Konik

Crveni krst Crne Gore je danas, 30. decembra, organizovao podjelu Rotary i novogodišnjih paketića, za djecu RE (Romi, Egipćani) populacije, predškolskog i školskog uzrasta.

Paketići, koje već trinaest godina tradicionalno obezbjeđuju Rotary Clubovi Crne Gore u saradnji sa Rotary Club-om iz Southamptona (district 1110), podijeljeni su za 200 učenika 1, 2. i 3. razreda gradskih škola „Savo Pejanović“, „Marko Miljanov“, „21. maj“, „B.V. Podgoričanin“, „Vuk Karadžić“ i „Vladimir Nazor“.

Podjela paketica Konik 2015

 Pored toga, novogodišnji, slatki paketići uručeni su za 178 djece predškolskog uzrasta, koja pohađaju „otvorene dječije igraonice“ u oba kampa, koje je Crveni krst Crne Gore obezbijedio kroz projekat koji finansira Danski Crveni krst.

Iz Crvenog krsta Crne Gore je saopšteno da se podjela paketića za djecu iz izbjegličkih kampova na Koniku tradicionalno dodjeljuju pripadnicima RE populacije kako bi se izbjegla segregacija djece i kako bi, kao i svi njihovi vršnjaci širom Crne Gore, uživali u predstojećim praznicima. Na ovaj način se pomaže i njihovim roditeljima koji najčešće nijesu u mogućnosti da djeci obezbijede paketiće, koji su glavni razlog njihovih osmijeha u prazničnim danima.

Poklonima su se najviše obradovali polaznici predškolskih aktivnosti, koji su od Deda- mraza zatražili ispunjenje želja.