Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst organizuje brojne aktivnosti povodom Svjetskog dana Roma

Crveni krst Crne Gore, povodom Svjetskog dana Roma, 8. aprila, organizuje nekoliko aktivnosti, koje počinju 5. aprila, a završavaju se 8. aprila,  centralnim događajem u Kampu Konik.

U cilju afirmisanja romske manjinske populacije u Crnoj Gori, ali i zbližavanja zajednica, Crveni krst Crne Gore će, u saradnji sa NVO Help, 5. aprila organizovati turnir u fudbalu za pripadnike romske i neromske populacije, na stadionu FK “Ribnica” (kompleksi terena Fudbalskog saveza Crne Gore, na Starom aerodromu), u kojem će učestvovati 12 ekipa uzrasta 8-12, 14-18 i iznad 18 godina. Fudbalski turnir će trajati od 10 h do 13 h.

U srijedu, 6. aprila, u 12 h, školarci iz Kampa Konik će posjetiti privatnu muzičku školu „Andre Navara“, gdje će im biti priređen koncert dobrodošlice i druženje sa učenicima iste.

Centralni događaj proslave ovog značajnog datuma će biti održan u Kampu Konik, na Dan Roma, 8. aprila, u 11 h. Tim povodom će djeca i omladina RE populacije izvesti kulturno-umjetnički program, a prisutnima će se obratiti predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Crvenog krsta Crne Gore i UNHCR-a.

Pored nevedenog, 8. aprila, na centalnom platou ispred Capital Plaza centra, u periodu od 14 h do 18 h, biće organizovana izložba fotografija iz aktivnosti Crvenog krsta sa RE populacijomm, ali i ručno-rađenih predmeta žena iz Kampa Konik. Capital Plaza je podržala obilježavanje Dana Roma kroz ustupanje prostora i pružanje podrške u organizacionim aktivnostima.