Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst obezbijedio hranu za stanovnike Kampa Konik

Crveni krst Crne Gore danas počinje sa distribucijom hrane za stanovnike šatorskog naselja u Kampu Konik. Donacija je obezbijeđena za narednih 20 dana. Tople obroke će dnevno dobijati 700 stanovnika Kampa, dok je posebna hrana obezbijeđena za 130 djece. Donaciju je obezbijedila Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, iz Fonda za hitnu pomoć, dok će podjelu obroka vršiti zaposleni u Crvenom krstu, koji su svakodnevno prisutni u Kampu, u okviru projekta Menadžment Kampa Konik.

 

Obezb Hrana Kamp Konik 2012 1 Obezb Hrana Kamp Konik 2012 2


Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti, koje je Crveni krst Crne Gore realizovao za stanovnike koji su ostali bez krova nad glavom u požaru koji je u Kampu Konik 1 izbio krajem jula. Crveni krst je od početka učestvovao u saniranju posljedica požara, djelujući u okviru Operativnog tima.


Kako je topli obrok veoma bitan za stanovnike Kampa, posebno imajući u vidu činjenicu da u šatorima nema struje, naša organizacije se potrudila da obezbijedi sredstva za ove potrebe, u komunikaciji sa Međunarodnom federacijom, koja je u kontinuitetu bila informisana o situaciji u Kampu Konik.


Crveni krst Crne Gore je uspio i da nastavi sa redovnim aktivnostima u Kampu. Tako su stvoreni uslovi za rad vrtića i predškolskog za najmlađe, kursa za opismenjavanje za adolescente, kao i porodičnog centra za žene.


Naša organizacija će i dalje nastaviti sa pružanjem pomoći stanovnicima kampova na Koniku, u skladu sa svojim mogućnostima i mandatom.