Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore zahvaljuje svima koji su do sad donirali pomoć

Pozivaju i druge donatore da daju doprinos u odgovoru na potrebe najugroženijih

Crveni krsti Crne Gore je veoma aktivan u pružanju pomoći i podrške građanima koji su pogođeni situacijom sa korona virusom. Tako je do danas različitim vidovima asistencije obuhvaćeno 4750 porodica/pojedinaca, a od toga su podijeljeni humanitarni paketi za 2900 najugroženijih porodica, volonteri su obavili nabavku ili druge obaveze za 950 osoba (starijih, hroničnih bolesnika, osoba sa invaliditetom i ljudi i izolaciji), dok je psiho-socijalnu podršku dobilo 900 osoba.

IMG 8677

 „U prvim danima nastupanja privremenih mjera NKT-a, za suzbijanje širenja korona virusa, Crveni krst Crne Gore je interventno djelovao, i distribuirali smo iz sopstvenih zaliha, kroz naše opštinske organizacije, pomoć u vidu hrane i higijene najugroženijima.  Trudili smo se da što prije obezbijedimo donacije, kako bismo mogli da odgovorimo na potrebe velikog broja građana. Zato se ovim putem zahvaljujemo svima koji su se do sada odazvali. To je prije svega naš tradicionalni donator, porodica Glendžo, koja je donirala pomoć u prehrambenim i higijenskim artilima za 3000 porodica i ta je pomoć u proteklim danima podijeljena u jednom dijelu Crne Gore, dok se drugi dio distribuira još uvijek. Pored njih, pomoć nam je opredijelila i firma Red Commerce, koja je donirala oko 4,2 tone krompira. Kompanija Cosmetics nam je uručila 2000 higijenskih paketa, a dio ove donacije smo već podijelili građanima Tuzi. Svakodnevno od Hey doner-a dobijamo 20 obroka, koje dijelimo građanima, kojima je to najpotrebnije. Firma Panetino nam kontinuirano dostavlja zaleđena peciva, koja se dnevno dijele korisnicima. Dobili smo donaciju u paketima hrane i higijene od buregdžinice Dino. Kompanija TDS doo nam je donirala 25 tona brašna, a donaciju u brašnu očekujemo i od Montemlina, koji će nam donirati 100 tona. I Mljekara Srna je obezbijedila donaciju, u vidu 2000 litara jogurta, a „Turo“ doo je donirao 320 kg suhomesnatih proizvoda. I naše opštinske organizacije dobijaju podršku od strane lokalnih privrednika i drugih subjekata. Posebno hvala svim pojedincima i grupama koji su se sami organizovali i donirali nam prehrambene i higijenske artikle , hranu i pelene za bebe, pelene za odrasle, zaštitne maske za volontere… Hvala i kompaniji Monteput, kao i građanima koji su donirali novčana sredstava„- poručuju iz Crvenog krsta.

IMG 8857

I pored donacija koje je Crveni krst dobio, potrebna je dodatna podrška donatora kako bi se odgovorilo na potrebe ugroženih građana, s obzirom da organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore dnevno dobiju preko 500 zahtjeva za pomoć. Zato apeluju na sve koji su u mogućnosti da im pruže podršku, doniranjem pomoći ili uplatom novčanih sredstava na žiro račun 520-426105-26, kod Hipotekarne banke.

IMG 8827

Crveni krst Crne Gore apeluje i na građane da budu solidarni i da razumiju da u ovom momentu pristiže veliki broj zahtjeva za pomoć i da glavni kriterijum za raspodjelu pomoći mora biti stepen ugroženosti.