Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore zahvalan svima na pomoći Turskoj i Siriji – Realizovan drugi prenos sredstava za pomoć ugroženom stanovništvu ovih zemalja

Crveni krst Crne Gore danas je izvršio drugi prenos sredstava u iznosu od 93.283,05 eura Turskom Crvenom polumjesecu i 93.283,05 eura u apel Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK/CP) za Sirijski Crveni polumjesec.

Podsjećamo da je nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju Crveni krst Crne Gore 7. februara otvorio žiro račun za prikupljanje pomoći stanovništvu ovih zemalja, a aktiviran je i SMS broj kod telefonskih operatera Telekom, One i M-tel preko kog građani slanjem poruke mogu da doniraju sredstva. Od tada do 6. aprila ove godine je na ovaj  način prikupljeno ukupno 333.152,43 eura.

Krajem februara izvršen je prvi prenos sredstava prikupljenih preko žiro računa kod Hipotekarne banke za pomoć stanovništvu Turske i Sirije uz doprinos od 6.000 eura Crvenog krsta Crne Gore u ukupnom iznosu po 76.293,16 eura za Turski i Sirijski Crveni polumjesec.

Žiro račun kod Hipotekarne banke 520-5188-31 i SMS broj 15888 kod sva tri operatera preko kog slanjem jedne poruke građani mogu donirati 1 euro će biti otvoreni do 30. aprila za ovu namjenu, a Crveni krst Crne Gore će u komunikaciji sa kolegama iz Turskog i Sirijskog Crvenog polumjeseca i MFCK/CP-a i dalje pratiti situaciju na terenu i djelovati u skladu sa potrebama.

Zahvaljujemo svima koji su do sada na ovaj način pomogli ugroženom stanovništvu i pozivamo sve građane i privredna društva da nastave da daju svoj doprinos.