Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Crveni krst Crne Gore uputio pomoć prihvatilištu za beskućnike

Crveni krst Crne Gore se odazvao apelu NVO Akcija za ljudska prava i uputio pomoć prihvatilištu za beskućnike, koje je ova NVO privremeno otvorila , uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 


Kako je prihvatilište sadržalo minimalne uslove za funkcionisanje, Crveni krst Crne Gore se potrudio da svojom donacijom učini život u prihvatilištu za devet njegovim članova što kvalitetnijim. Tako je pomoć upućena prihvatilištu obuhvatila ćebad, jastuke i posteljinu, kao i obuću i odjeću za beskućnike. Crveni krst je donirao i pakete sa hranom i higijenske artikle, kako bi odgovorio na osnovne potrebe ove ugružene grupe, bar za neki vremenski period.


Beskucnici 2013 1 Beskucnici 2013 2


Crveni krst Crne Gore će se truditi da i ubuduće pruža podršku inicijativama, koje imaju za cilj smanjenje ugroženosti beskućnika i ostalih grupacijama stanovništva, koje se nalaze u stanju potrebe. Naša organizacija i samostalno sprovodi aktivnosti sa ciljem pružanja pomoći beskućnicima, prvenstveno kroz podjelu humanitarne pomoći. Nadamo se da će u skorijem periodu pitanje beskućnika u Crnoj Gori biti sistemski i zakonski uređeno i na taj način obezbijeđeni uslovima svima koji su uključeni u njihovi zbrinjavanje, da njihove probleme rješavaju na organizovaniji način.