Crveni krst Crne Gore uputio pomoć prihvatilištu za beskućnike

Crveni krst Crne Gore se odazvao apelu NVO Akcija za ljudska prava i uputio pomoć prihvatilištu za beskućnike, koje je ova NVO privremeno otvorila , uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 


Kako je prihvatilište sadržalo minimalne uslove za funkcionisanje, Crveni krst Crne Gore se potrudio da svojom donacijom učini život u prihvatilištu za devet njegovim članova što kvalitetnijim. Tako je pomoć upućena prihvatilištu obuhvatila ćebad, jastuke i posteljinu, kao i obuću i odjeću za beskućnike. Crveni krst je donirao i pakete sa hranom i higijenske artikle, kako bi odgovorio na osnovne potrebe ove ugružene grupe, bar za neki vremenski period.


Beskucnici 2013 1 Beskucnici 2013 2


Crveni krst Crne Gore će se truditi da i ubuduće pruža podršku inicijativama, koje imaju za cilj smanjenje ugroženosti beskućnika i ostalih grupacijama stanovništva, koje se nalaze u stanju potrebe. Naša organizacija i samostalno sprovodi aktivnosti sa ciljem pružanja pomoći beskućnicima, prvenstveno kroz podjelu humanitarne pomoći. Nadamo se da će u skorijem periodu pitanje beskućnika u Crnoj Gori biti sistemski i zakonski uređeno i na taj način obezbijeđeni uslovima svima koji su uključeni u njihovi zbrinjavanje, da njihove probleme rješavaju na organizovaniji način.